В руската Уляновска област са регистрирани 22 случая на отравяне със

...
В руската Уляновска област са регистрирани 22 случая на отравяне със
Коментари Харесай

Най-малко 10 души са починали от отровен сайдер в Русия

В съветската Уляновска област са регистрирани 22 случая на отравяне със сайдер, осем души са умряли. Губернаторът на района Алексей Руских написа това в понеделник в канала си в " Телеграм ". В Самарска област също са почнали две дами след приложимост на същия сайдер, предава ТАСС.

" По последни оперативни данни 22 поданици на района са потърпевши от отравяне със сурогатен сайдер, 8 от тях са умряли, на останалите нашите лекари оказват цялата нужна помощ. Пострадали са поданици на Димитровград и Уляновск ", написа той.

Руских прикани всички бизнесмени в района незабавно да спрат продажбата на сайдер, съдържащ алкохол, в магазините за търговия на едро и дребно и в обектите за публичното хранене. " По предварителна информация от правоохранителните органи хората са били отровени от напитката Mister Cider, която е създадена в Самарска област. Напитката се е продавала наливно, докарвана е в района в 30-литрови бурета ", посочи той.

Губернаторът добави, че органите на реда изземат продукта в района. " Моля да предприемете всички тези ограничения допустимо най-бързо, а бизнесмените да спрат да продават такива артикули като превантивна мярка. Нашите лекари и обществени служби не престават да оказват цялата нужна помощ на потърпевшите ", акцентира Руских.

По-рано ръководството на " Роспотребнадзор " в Уляновска област заяви за 14 отровени със сайдер в Димитровград и Уляновск, осем от които са умряли. Според пресслужбата на ръководството на Министерството на вътрешните работи на Русия за района, полицията е иззела 193 бурета с размер от 30 литра сайдер всяко. При инспекцията се оказало, че при последните покупки на 31 май и 1 юни липсват документи, потвърждаващи качеството на алкохола. Спряна е продажбата на сайдер на територията на съветския град Димитровград във всички обекти.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР